Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Υψηλές θερμοκρασίες...

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά κατά τόπους ισχυρές προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 8 τοπικά 9 μποφόρ στο Βόρειο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, ενώ ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική.
Στην Αττική, θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από τις μεσημβρινές ώρες είναι πιθανόν να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Σε Μακεδονία και Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Θα επικρατήσουν τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο θα επικρατήσουν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα στο Βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα είναι κατά τόπους έντονα. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένοτναι παροδικά αυξημένες νεφώσεις με λίγες πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά στα Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.
Σε Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια και Ανατολική Πελοπόννησο θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα θα εκδηλωθεί στη Δυτική και Βόρεια Θεσσαλία για πρόσκαιρη βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.
Σε Κυκλάδες και Κρήτη θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα δυτικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα βόρεια, όπου ενδέχεται να βρέξει πρόσκαιρα. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοανατολικοί στα νότια 4 με 6 και στα βόρεια 6 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Πρόβλεψη καιρού για αύριο Παρασκευή
Νεφώσεις στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και ισχυρές καταιγίδες προβλέπει για αύριο Παρασκευή η ΕΜΥ, που θα εκδηλωθούν αρχικά στα βορειοδυτικά και από το απόγευμα στα υπόλοιπα δυτικά.
Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική κυρίως στα ανατολικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίου 7 με 8 μποφόρ.
Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία κυρίως στα δυτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου