Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Έλα πες την αλήθεια! Πριν κοιμηθείς βλέπεις το Facebook!

Αποτελέσματα νέας δημοσκόπησης έδειξαν ότι το 72% των συμμετεχόντων «ρίχνει» μια ματιά στο προφίλ του στο Facebook, λίγο πριν αποκοιμηθεί.
Επίσης, το 18% – εκτός από την προαναφερθείσα ματιά – κάνει και μερικά post-it της τελευταίας στιγμής, πριν βυθιστεί στην αγκαλιά του Μορφέα!
Η μέση διάρκεια ασχολίας με το Facebook, λίγο πριν από τον ύπνο, κάτω από τις κουβέρτες, είναι 16 λεπτά.
Η τάση αυτή, βέβαια, δεν βρίσκει και τόσο σύμφωνους τους ειδικούς. «Η χρήση ηλεκτρονικών συσκευών, είτε είναι υπολογιστές είτε κινητά ή άλλα gadget, ασκεί ιδιαίτερα αρνητική επίδραση στον ύπνο» δηλώνει κατηγορηματικά ο δρ Μάικλ Χέιστινγκς, από το κέντρο του βρετανικού Ιατρικού Ερευνητικού Συμβουλίου (MRC) στο Νοσοκομείο Άντενμπρουκ.
«Η έκθεση στο λαμπερό φως της οθόνης ενός κομπιούτερ και ενός κινητού την ώρα που είναι κανείς ξαπλωμένος επιβραδύνει την ικανότητα του εγκεφάλου και ολόκληρου του οργανισμού να βυθιστεί στον ύπνο. Το επακόλουθο είναι να μην κοιμάται κανείς όπως και όσο χρειάζεται – και δυστυχώς, αυτό δεν γίνεται αντιληπτό».
Η ίδια δημοσκόπηση έδειξε ακόμη πως, εκτός από το Facebook, το 25% των νέων χρησιμοποιεί στο κρεβάτι το κομπιούτερ του για να καταρτίζει το πρόγραμμα της επόμενης ημέρας, ενώ το 10% βρίσκει την ώρα κατάλληλη για να κάνει τις on-line πληρωμές του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου